Contact, begeleiding & locatie

Chris van der Velden

“Als alles in het leven voortdurend aan verandering onderhevig is, onbevredigend en oncontroleerbaar. Als geen enkele cel in ons lichaam nog hetzelfde is als toen we geboren werden. Hoe kunnen we dan anders zijn dan met wat er nu is?”

Wat mij zo aanspreekt in de woorden van de Boeddha is: “Geloof niet wat ik gezegd heb alvorens het getoetst te hebben aan je eigen ervaring”.

M.a.w. neem niets klakkeloos aan omdat een als wijs bekend staand mens het gezegd heeft. Het gaat om de directe ervaring; geen theoretisch verhaal, maar datgene wat waargenomen kan worden in het lichaam en de geest.

Natuurlijk lees ik boeken van spiritueel leiders, leraren. Boeken ter inspiratie, boeken ter ondersteuning bij het onderzoeken van de verschijnselen in lichaam en geest. Om te leren begrijpen wat zich daar afspeelt.

In mijn vroege jeugd was er al interesse voor het boeddhisme, echter tot ontplooiing kwam het boeddhistisch gedachtengoed toen ik meditatieonderricht, in vipassana meditatie, kreeg van mijn eerste lerares Inez Roelofs. Dat was in 2011. Sindsdien maakt meditatie en het pad van de Boeddha, onderdeel uit van mijn leven. Metta meditatie en Insight Dialogue completeren mijn beoefening en verrijken het leven van alledag. Jaarlijks volg ik korte en langere retraites ter verdieping van mijn spirituele ontwikkeling.

Na het overlijden van Inez is mijn rol, als haar assistent, overgegaan in het begeleiden van de meditatiegroep in Den Bosch en aangeboden meditatieve activiteiten.

Vipassana meditatie Den Bosch pretendeert een ‘open’ Sangha, groep van gelijkgestemden, te zijn, waar veiligheid, vertrouwen en gezamenlijke beoefening de ‘bouwstenen’ zijn om tot spirituele ontwikkeling te komen. Ieder die vanuit deze intentie deel wil nemen is van harte welkom.

Aanmeldingen en contact via onderstaand e-mailadres

Chris van der Velden: c.ofthefields@protonmail.com


Locatie meditatieavonden & dagen

Centrum de Poort, Luijbenstraat 48 in Den Bosch,
2 min. lopen vanaf het centraal station.
www.centrumdepoort.nl